воскресенье, 27 марта 2016 г.

17  березня  у м. Василівка Запорізької області на базі дитячого садка «Сонечко» відбувся семінар-практикум: «Ефективне використання методу інтервізії, методу кооперативного навчання в роботі з учасниками освітнього процессу в дошкільній освіті» для завідувачів та методистів Василівського району.
 Ведуча заходу, автор досвіду: «Технологія  інтегральної взаємодії учасників освітнього 
процесу в дошкільній освіті» - Аліна Миколаївна Переверзєва – вихователь-методист ДНЗ№219 «Сонячний зайчик» м. Запоріжжя.
Семінар-практикум проходив через: створення культурно-виховного середовища; активну комунікацію, діалогові форми, тренінгову технологію.
Зустріч відбувалася в комфортній атмосфері. Теоретичне обґрунтування теми надало можливості учасникам заходу поглибити знання про метод інтервізії, як метод кооперативного навчання. На практиці, під час ігрових вправ, обговорення у колах за правилами, учасники відчули важливість їх дотримання, що надало можливості кожному висловити свою думку, почути один одного, розкрити питання глибоко, відчути єдністьдумок та продуктивну взаємодію, об єднання.
Перегляд відеороликів з досвіду роботи ДНЗ№219 м. Запоріжжя надав  можливості наглядно упевнитися в ефективності використання методу інтревізії з різними категоріями учасників освітнього процесу:
«Метод інтервізії» https://www.youtube.com/watch?v=YOjHxJO2LPs
«Школа взаимодействия родители + педагоги»  http://youtu.be/ygCNCnuPzHY Під час рефлексії всі учасники визнали метод інтервізії, як ефективний, висловили бажання застосовувати такий метод в роботі зі своїм колективом та  батьками вихованців, всі учасники заходу відчули від зустрічі тепло об'єднання.
Яскравим доповненням, за бажанням учасників заходу, стали перегляди відеороликів з досвіду ДНЗ№219 «Від гармонії кольорів до душі дитини» Інтеграція різних видів естетотерапії: кольоротерапії, музикотерапії, танцювально-рухової терапії, арт-терапії в роботі з дітьми дошкільного віку»: «Подорож до країни Помаранчевого кольору»; «Свято усіх кольорів».