четверг, 16 февраля 2017 г.

16.02.2017 р.  в рамках атестації педагогічних працівників вихователем Мироненко А.В. (ДНЗ №293) було репрезентовано досвід роботи з теми «Використання гудзикотерапії в роботі з дітьми старшого дошкільного віку» та відбувся відкритий перегляд інтегрованого заняття «Подарунок для матусі» (логопедична група).











16.02.2017 року в ДНЗ 290  відбулося  МО для практичних психологів ДНЗ (засідання №2) з теми: «Формування простору для безконфліктного спілкування в сім`ї», в рамках якого було розглянуто питання щодо формування простору для безконфліктного спілкування в сім`ї, а саме: види спілкування (вербальне/невербальне);  прийоми ефективного спілкування; причини та шляхи подолання конфліктів у спілкуванні. Велику увагу практичні психологи приділили питанню щодо використання техніки Форум – театр «Формування простору для безконфліктного спілкування».

Кадровый резерв

среда, 15 февраля 2017 г.


15.02.2017 року на базі ДНЗ 262 відбулося  МО для вихователів молодшого дошкільного віку з теми «Дитина в сенсорно-пізнавальному просторі», в рамках якого  вихователі Соколовська О.А. презентувала авторський методичний посібник «Играя-развиваем» та Захаренко С.М. провела майстер - клас з сенсомоторики.



вторник, 14 февраля 2017 г.

З метою розширення та поглиблення знання педагогів щодо музейно-педагогічної діяльності з дітьми дошкільного віку, познайомити з використанням музейної педагогіки у діяльності дошкільного навчального закладу 10.02.2017 року в ДНЗ №188 «Червона гвоздика» (завідувач Почепа Ю.В.) проведено методичне об’єднання для вихователів груп середнього дошкільного віку з теми «Національно-патріотичне виховання дітей засобами музейної педагогіки», в рамках якого відбувся перегляд інтегрованого заняття «Українці ми маленькі» (вихователь Кацюба В.В.) та проведена екскурсія в музеї «Країна, де я живу».

воскресенье, 12 февраля 2017 г.

В рамках роботи місячника «Я атестуюсь» в Комунарському районі продовжується серія майстер-класів вихователів-методистів. 7.02.2017р. в ДНЗ №274  вихователем – методистом Шрамко Н.М. було репрезентовано управлінський проект «Система формування основ здорового способу життя у контексті розв’язання проблеми здоров`язбереження  учасників навчально-виховного процесу ДНЗ №274 «Зайчатко»».

В рамках роботи місячника  «Я атестуюсь» в Комунарському районі продовжується серія майстер-класів вихователів-методистів. Один із таких заходів пройшов в ДНЗ №285 «Посмішка». Вихователь-методист Подтикан Г.А. ознайомила колег з системою роботи «Форми партнерської взаємодії між дошкільним навчальним закладом та родинами вихованців: методичний аспект».

 
В рамках тижня «Разом з батьками» в СДНЗ № 199 був реалізований  міні-проект з екологічного виховання «Нагодуй пташок взимку». Завдяки допомозі батьків дитячий садок оснащено годівничками для пташок. Наші «менші брати»  в зимовий час  чекають на нашу допомогу.