пятница, 18 ноября 2016 г.


17.11.2016р. психолого-педагогічний семінар на базі СДНЗ № 199 подарував натхнення до творчості! 
Сьогодні працівники освіти переживають не найкращі часи, на нашу адресу надходить лавина критики та дорікань, іноді, нажаль, не безпідставних...
Але! Які Талановиті, Захоплені, Творчі, Закохані у свою Справу Люди працюють у звичайних районних закладах! Яскравим прикладом тому слугує колектив СДНЗ № 199!  Щира вдячність Вам, колеги!

Любов Кременецька



17.11.2016 на базі санаторного дошкільного навчального закладу № 199 «Вогник»  пройшов психолого-педагогічний семінар «Супровід дітей раннього віку на етапі адаптації до умов дошкільного закладу з використанням прийомів кольоротерапії».У першій частині учасники семінару, практичні психологи ДНЗ та ЗНВК міста познайомились з особливостями організації НВП у дошкільному закладі санаторного типу, актуалізували знання про психологічні аспекти використання кольоротерапії при адаптації дітей раннього віку до умов ДНЗ та отримали інформацію про можливість застосування програми «Психолого-педагогічний супровід дітей раннього віку на етапі адаптації до умов ДНЗ з використанням прийомів кольоротерапії», яка передбачає роботу з батьками, індивідуальну роботу з дитиною та групові заняття з дітьми.
Під час практичної частини семінару практичні психологи отримали досвід занурення у колір, прийняти безпосередню участь у майстер – класі ”Кольорові пригоди” та познайомитись з предметно-розвивальним середовищем “Веселковий світ” у групі раннього дошкільного віку.
Свої враження учасники семінару відобразили на мультимедійній дошці у «Букеті емоцій».

Матеріали семінару розміщено за посиланням: 
https://drive.google.com/file/d/0BwRCQlj2DNBIUnRXejVvQUtMd0E/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0BwRCQlj2DNBINmFfc1pIUm5lZVk/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0BwRCQlj2DNBIWU9tSWNhQ2x1S1k/view?usp=sharing







вторник, 15 ноября 2016 г.

14.11.2016р. в ЦРД «Веселка» для педагогічного колективу практичним психологом Великою О.П. проведено семінар-практикум «Форум-театр».
«Форум-театр» - це метод інтерактивної роботи з конфліктом. Головна мета – це надання інформації та набуття навичок  вирішення існуючої проблеми певною людиною з використанням досвіду інших людей і з підключенням можливостей власного емоційного інтелекту.





В рамках співпраці з КЗ «ЗОІППО» ЗОР   під керівництвом доцента, кандидата педагогіних наук, Михайлової Лариси Миколаївни, на базі дошкільного навчального закладу 274 «Зайчатко» 10 листопада 2016 р. пройшла педагогічна практика студентів КЗ «ЗОІППО» ЗОР.
Завідувачем Лінчук М.В. та вихователями-методистами Шрамко Н.М., Жаворонковою Л.В. була проведена екскурсія-огляд дошкільним навчальним закладом. Курсанти ознайомились з територією садка та груповими кімнатами, кабінетами вузьких спеціалістів. Після чого було презентовано парціальні програми з дитячої аквааеробіки «Афаліна» та гурткової роботи з математики «Крок у світ математики».
Вихователем Савицькою Л.В. для педагогів було проведено заняття з економічного виховання з дітьми старшого дошкільного віку «Від зернятка до хліба».
Вихователем Сорокіною О.Я. для студентів КЗ «ЗОІППО» ЗОР презентовано заняття художньо-мовленнєвої діяльності для дітей старшого дошкільного віку «Знайомство з книгою. Українська народна казка «Пан Коцький»».