пятница, 2 декабря 2016 г.

З метою розвитку партнерських відносин з батьками 30 листопада в СДНЗ № 199 пройшов черговий День Відчинених дверей. Батькам було запропоновано переглянути ранкові гімнастики, сніданки, заняття з ліплення, малювання, навчання грамоти, валеології, вправи з дихальної гімнастики, оркестр дзвіночків групи раннього дошкільного віку.
Батьки були не тільки глядачами, а ще приймали участь в перетворювальній діяльності під час занять. Після заходів батьки заповнили анкети «Дитячий садок очима батьків».

 


29.11.2016 вихователі-методисти дошкільних навчальних закладів Комунарського району мали можливість ознайомитися з роботою вихователя-методиста ЦРД «Веселка» Тищенко Л.І. з проблеми  «Метод інтелектуальних карт для оптимізації навчально-пізнавальної та творчої діяльності учасників освітнього процесу».

Інтелектуальна карта є комбінованим методом навчання, який поєднує пізнавальну, мовленнєву, художньо-продуктивну, навіть рухову чи театралізовану діяльність дітей. Вона створюється дітьми спільно з вихователями як художній продукт (колаж) упродовж певного часу (від одного заняття до кількох днів). Така карта є ілюстрованою, з написами, картинками, малюнками, фрагментами аплікаційних дитячих робіт. Під кінець тематичного циклу така карта є і унаочненням опрацьованої теми, і своєрідним посібником для узагальнення, обговорення та підведення підсумків. Окрім того. Окремі карти стають наочними посібниками для дітей інших груп при опрацюванні відповідних чи схожих тем.   


вторник, 29 ноября 2016 г.


З метою підвищення екологічної компетентності підростаючого покоління, сприяння розвитку творчості та активізації екологопросвітницької, природоохоронної діяльності у навчальних закладах міста 29.11.2016 в Комунарському районі було проведено районний етап міського проекту "Екологічний вектор", в якому взяли участь вихованці ДНЗ. Було представлено більше 50 творчих робіт. 



З  метою  розвитку соціальних навичок  ефективної взаємодії дітей в ДНЗ № 274 "Зайчатко" в групах середнього  та  старшого віку реалізується парціальна програма     «Вчимося жити разом» , яка поєднує в собі поширення інформації з актуальних питань поетапного відпрацювання навичок спілкування з дитиною без агресії, злості, без конфлікту, за принципом «вчуся не карати, а домовлятися», що є запорукою виховання гармонійно розвиненої, зрілої та відповідальної особистості.

28.11.2016 в Комунарському районі проведено районний етап конкурсу малюнків з безпеки життєдіяльності та підведені підсумки Місячника безпеки в дошкільних навчальних закладах. Вітаємо переможців: ДНЗ №90, ДНЗ№285, ДНЗ №199, ДНЗ №129, ДНЗ №227.





22.11.2016 в ДНЗ №219 було проведено районне методичне об’єднання інструкторів з фізкультури Комунарського району, в рамках якого відбувся відкритий показ інтегрованого фізкультурного заняття з дітьми 6-го року життя «Кольоровий настрій» (інструктор з фізкультури Дюкар О.М.). Також, інструктори з фізкультури отримали рекомендації  від вихователя-методиста  ДНЗ № 219 Переверзєвої А.М. «Використання кольоротерапії в дошкільному закладі на заняттях з фізкультури» та практичного психолога  Боярщонок Н.Ю. «Кольоротерапія. Нестандартні методи психологічної допомоги».