пятница, 24 февраля 2017 г.

Ось так святкували Масляну 21.02.2017 року в СДНЗ № 199. Лунала весела музика, водили хороводи-каруселі, співали веселі пісні, грали в ігри. На завершення спалили Марену, таким чином прощалися із зимою та закликали прийти весну з  теплими, весняними, сонячними днями .

четверг, 23 февраля 2017 г.

23.02.2017р.  у дитячому садочку №105 «Дзвіночок»  пройшов майстер-клас з теми: «Сенсорний розвиток дошкільників через використання методу ниткографії», в рамках якого  Кузьміна Людмила Сергіївна познайомила молодих педагогів Комунарського району з різними видами даної техніки, розглянули систему роботи для дошкільників молодшого, середнього та старшого віку.  Вихователі на практиці спробували виконати завдання дидактичних ігор з використанням методу ниткографії із запропонованої картотеки. 
Передовий педагогічний досвід Кузьміної Л.С. було репрезентовано на VІI Міській виставці педагогічних технологій у 2015-2016 навчальному році, диплом ІІІ ступеню.


















В рамках роботи місячника «Я атестуюсь» в Комунарському районі продовжується серія майстер-класів вихователів-методистів. 21.02.2017  вихователь – методист Головань С.В. презентувала систему роботи по підвищенню професійної компетентності педагогів ДНЗ №21 «Кораблик» щодо мовленнєвого розвитку  дошкільників.



понедельник, 20 февраля 2017 г.



Управлінський інтенсив ІІ сесії Міського проекту «Управлінська 100 кадрового резерву» для групи «Дошкілля» відбувся в закладі-партнері проекту дошкільному навчальному закладі 219 «Сонячний зайчик». Керівник інтенсиву «Технологія інтегральної взаємодії учасників освітнього процесу в дошкільному закладі» Лідія Ясир познайомила молодих керівників з досвідом роботи колективу. Ведучі тренінгу вихователь-методист Переверзєва Аліна Миколаївна та практичний психолог Боярщонок Наталія Юріївна провели рефлексивний тренінг: «Керівник як ведучий фасилітатор – головний спеціаліст по об’єднанню, від якого залежить успіх колективу, досягнення його мети в освітньому процесі». Детально зупинились на таких поняттях, як «створення культурно-виховного середовища», «комунікативні навички», «діалогові форми», «тренінгові технології».

Учасники інтенсиву зрозуміли: проблемних співробітників немає. Є різні люди, з різними особистими якостями, різним досвідом і різним душевним станом. Досвідчений керівник зможе об’єднати колектив, представити можливість розкрити найкращий потенціал кожного педагога, привести колектив до реалізації головної мети. І цьому необхідно навчатися. Дякуємо за досвід і реалізацію проекту!

17.02.2017 року в дошкільному закладі №90 «Волошка»  пройшов  Міжрегіональний конкурс ораторського мистецтва «Заговори, щоб я тебе побачив». Вихователі разом зі своїми вихованцями готували публічний виступ за тематичними блоками.  Другий етап конкурсу включав у собі непідготовлений міні виступ «Риторичний експромт».







                                  

За підсумками шановного  журі:
2 місце Євтушенко Назарій ДНЗ №90, вихователь Чугуєнко Світлана Валеріївна
2 місце –  Балута Богдана  ДНЗ №188, вихователь Макарова Ірина Борисівна
1 місце –  Браткевич Валерія ДНЗ №90, вихователь Чугуєнко Світлана Валеріївна